2011. október 15., szombat

Kolbászos-babos tészta


A Nők Lapja Konyhája októberi számában Vrábel Kriszta receptjén akadt meg a szemem. Kriszta receptjeiben eddig még nem csalódtam soha, jó párat itt a blogon is megtaláltok belőle. Már nagyon várom az új könyvét, szerintem abból is sok kedvenc lesz.

Hozzávalók:
50 dkg tészta, 1 fej vöröshagyma, kevés olívaolaj, 15dkg csemege kolbász, 40dkg vörösbab,40dkg darabolt paradicsomkonzerv, 1dl száraz vörösbor, só, bors, kis csokor petrezselyem.

A hagymát felkockázom, kevés olíván megfonnyasztom és hozzáadom a kolbászt. Párolom, majd hozzáöntöm a darabolt paradicsomot és a vörösbort. Ízesítem és takarékon főzöm a mártást 25 percig. A felaprított petrezselymet hozzáadom, elkeverem a szószban. A konzervbabot leöblítem és a szószba rakom. Összefőzöm.

A tésztát lobogó vízben kifőzöm, majd elkeverem a mártással.


Tálalom. Befalom. Mindet. Egyszerre ;)

2 megjegyzés:

  1. Ha egy deci vörösbor kell hozzá, akkor Tedynek maradt 6,5 :-)

    VálaszTörlés
  2. Abból még vonj le 2-t, mert a holnapi ebédhez annyi kell ;)

    VálaszTörlés