2011. október 2., vasárnap

Kókuszos habos kocka


Ezt a sütit bárki meg tudja csinálni, gyors, és még a tojásfehérjék is elfogynak a mélyhűtőből. Illéskrisztikénél találtam a receptre, és mivel az Ő receptjei eddig mindig bejöttek, így egyből bemásoltam az elkészítendők közé, ma pedig mivel vendégeink voltak, el is készítettem.

Hozzávalók:
Kókuszos alap: 4 tojásfehérje, 15dkg cukor, 15dkg kókuszreszelék, 1 csipet só, 1 csipet sütőpor.
Csokikrém: 10dkg étcsoki (nem tortabevonó!), 4 kanál tej, 2 kanál cukor, 2 kanál keserű kakaópor.
Vaníliás krém: 1dl tej, 1dl tejszín, 1cs főzés nélküli vaníliás puding.

A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, és tovább verem. Amikor már szép fényes, széles mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze, belekeverem a kókuszreszeléket és a sütőport is.
Ezt egy 20x30-as sütőformában megsütöm. Nekem méretre állítható formám van, és mivel ez nem egy túl folyós massza, így ebben ki is tudtam sütni. Más, piskóta jellegű tésztát nem tudok ebben sütni.
A tésztát 15-17 percig 160 fokon megsütöm, amíg el nem kezd barnulni.

Amíg a tészta sül, lehet készíteni a kétféle krémet.
Először a csokis krémet rakom össze. A hozzávalókat tűz fölött krémmé főzöm. Félrerakom, majd a vaníliás krémet csinálom. A tejet a tejszínnel összekeverem, a pudingport belerakom és kétkaros géppel addig keverem, amíg krém nem lesz.

Amikor megsült a tészta, először a csokis krémet, majd a vaníliásat kenem rá.

2-3 órát hűtőben pihentetem, majd tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése