2011. október 16., vasárnap

Forró almástáska


Ez is egy Illéskrisztikés recept, még a nők lapja cafe sütik képpel topikjából. Azt hiszem abból a topikból 10 évig lehetne sütni, annyi sok mindent mentegettem onnan ki... csak épp a kimentett receptek a nagy gépen vannak, ami most nyugdíjba vonult a költözésünkkel...

Ez a süti gyorsan összedobható fagyasztott leveles tésztából, ami nálunk most bolti volt, de terveim között szerepel nagy tételben legyártani és adagonként fagyasztani belőle. Nem olcsó mulatság a bolti, főleg, ha gyakran van terítéken.


Ez a recept tökéletes arra, hogy másnapra reggeli legyen az asztalon.

Hozzávalók:
50dkg leveles tészta, 1kg alma, cukor, fahéj, 1 tojás, 1cs vaníliapuding.

A tésztát kiolvasztom. Az almát megpucolom, lereszelem, majd becukrozom és félrerakom. Addig a tésztát kinyújtom vékonyra.
Az almát kifacsarom, dinsztelem. Az alma levét kikeverem a pudingporral, majd az almával együtt sűrűre főzöm.
Amikor készen van a töltelék, kis négyzeteket vágok a tésztából, az egyik felére rakom az almát, a másik felét ráhajtom, tojással megkenem a széleket, és összeragasztom. A tetejére kis csíkokat vágok, hogy levegőzni tudjon a tészta, majd tojással megkenem, és mehet a sütőbe.
180 fokon 10-15 percig sütöm.

2 megjegyzés: