2010. június 19., szombat

Pizza


Tavaly megkaptam Vrábel Kriszta könyvét. Rengeteg receptet kipróbáltam belőle, és a pizzát is ez alapján a könyv alapján csinálom. Most sikerült a legjobban!!!
Egész családom itt volt, mindenki evett belőle, és sok-sok dicséretet kaptam tőlük. Ez nagy dolog ám nálunk :)))

A szószt és a feltétet magam alkottam, de szerintem ez nem volt egy túl bonyolult dolog, mindenki úgy csinálja, ahogy szereti. Mi jó fokhagymásan!!!!


Hozzávalók:
Tészta:
40dkg BL80-as liszt, 10dkg durumliszt; 1cs szárított élesztő; olívaolaj; 3-3,5dl meleg víz; só, 1 evőkanál méz.
Szósz:
1db 40dkg-os hámozott paradicsom konzerv, vagy ugyanennyi súlyú paradicsom meghámozva és pürésítve; olívaolaj; 4-5 gerezd fokhagyma; bazsalikom; só; bors; 1kk cukor.

A tészta hozzávalóit összegyúrom. A kétkaros gépemet használtam, nagyjából 5-10 perc alatt egy ruganyos tésztát kaptam, amit kelesztőtálba raktam, és meleg helyen kelesztettem. Az eredeti receptben minimum két órás kelesztést ír, majd egy átgyúrás után újabb másfél óra pihentetést, azonban Kriszta megjegyzi azt is, hogy akkor a legjobb, ha reggel begyúrjuk, és este készítjük el. Én a kettő között voltam, reggel 8-kor begyúrtam, és 2 körül kezdtem el feldolgozni.

A szószhoz a fokhagymát lereszelem, majd olíván megfuttatom, és ráöntöm a paradicsomot. Egy-két perc után fűszereztem, majd fél órát takarékon főztem, így elkezdett sűrűsödni.

Nekem kerek pizza formáim vannak, ennek megfelelően köröket formáztam a tésztából, mivel most sokan voltunk, így 4 pizza lett ebből a mennyiségből.

Háromfélét csináltunk: sonka-paradicsom-gomba-erőspaprika; sonka-gomba-paradicsom; virsli-paradicsom.



Nekem a sonka-gomba-paradicsomos verzió ízlett a legjobban. Nyammm...
vettünk mozzarella sajtot a tetejére, és azzal szórtuk meg, keverve egy kis trappistával, mivel elszámoltam a sajt mennyiségét :))))



Előmelegített sütőben körülbelül 10-15 perc alatt készre sütjük. Mivel mi szeretjük, ha vékony a tésztája, így kijött négy pizza is, de ha valaki a vastagabb tésztájú pizzát kedveli, akkor inkább hármat csináljon belőle.

5 megjegyzés:

  1. Sokszor gondoltam már erre Hugi, hogy merénylet a blogodat nézni. :-)))) Csupa jó értelemben. Ez a pizza, nyami, csuda jól néz ki. Nagyon ügyes vagy, mind az elkészítésében, mind a fotózásban. Köszönöm Neked.
    ui.:gyere többet a fórumra, hiányzol!;-)
    Anikó

    VálaszTörlés
  2. Szia Anikó!
    Aranyos vagy!!!!
    Csináld meg kiscsaládodnak Te is, imádni fogják! Nálam két gyerek tesztelte, nagyon tolták :)))
    Fórumra igyekszem :)
    Puszi
    Hugi

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, jöhet is vacsira :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Bianka!
    Küldöm, nyisd az ablakot :)))

    VálaszTörlés
  5. Szia Hugi!
    Nagyon jólnéz ki!Finom lehetett!

    VálaszTörlés