2015. október 29., csütörtök

Zöldborsós karaj




Egy egyszerű, gyors ebéd. Hozzávalók nagyjából minden háztartásban megvannak hozzá.

Hozzávalók:
60 dkg karaj szeletre vágva
40 dkg zöldborsó
só, bors, majoranna
1 fej hagyma
liszt




A karaj szeleteken a hártyás részt átvágom, hogy sütésnél ne ugorjanak össze. Ha nem sikerült vékony szeleteket csinálni, akkor kis klopfolás nem árt neki.
Sózom, borsozom majd lisztbe forgatom és némi zsiradékon (ki hogy szereti), mind a két oldalát kicsit megsütöm, hogy kapjon egy finom kérget.
A húsokat kiszedem, és a visszamaradt zsiradékon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, visszarakom rá a hús szeleteket, majorannával megszórom és mehet rá a zöldborsó is.
Annyi vízzel felöntöm, hogy félig ellepje, majd takarékon, fedő alatt hagyom párolódni. Amikor puha lett a hús és a borsó is, feljebb veszem a gázt és összefőzöm úgy, hogy a kevesebb víz legyen rajta. A lisztnek köszönhetően finom szaftja lesz a húsnak.

Köretnek jázminrizst csináltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése