2015. október 13., kedd

Sajtos pogácsa - az IGAZI




A POGÁCSA, amit várnak tőlem minden eseményen. Isteni omlós, finom és roppant egyszerű összerakni. Nem kell keleszteni, csak begyúrod, nyújtod, szaggatod és mehet a sütőbe. 
Pár hete a MamaJour megnyitójára is ezt vittem. Imádták :) 

Hozzávalók:
60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg reszelt sajt + a tetejére, 2 dl tejföl, 3 kávéskanál só, 

5 dkg élesztő, 1 dl tej (lehet magtej is), kevés cukor.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom.
A többi hozzávalót beteszem a dagasztótálba, a felfutott élesztőt ráöntöm, majd bedagasztom.
Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de ne ijedjünk meg tőle, bőven lisztezett felületen kézzel tovább kell gyúrni és szép, nyújtható állaga lesz.

A kinyújtott tésztát pogácsaszaggatóval (boros pohárral, pohárral, kinek mi tetszik) kiszaggatom, és tepsibe rakom. A tetejét tojássárgájával megkenem és tetszőleges feltéttel megszórom (sajt, köménymag, napraforgómag, tökmag, stb. stb.)

180 fokon szép aranybarnára sütöm.


A fő fogyasztó :)


Forrás: Andi konyhája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése