2013. február 16., szombat

Zabpehlyes keksz csokoládéval


A Stahl magazinban találtam ezt a receptet és annyira bejött, hogy az első elkészítés óta már ötször sütöttem újra. Legutoljára dupla adagot kellett csinálnom belőle, de mindenki reklamált, hogy keveset kapott ;)

Tipikus fémdobozba való kekszecske, sokáig eláll, azonban hogy meddig, ne kérdezzétek, mert nálunk eddig egy hét volt a leghosszabb idő, amíg kitartott az adag :)))


Hozzávalók:
22 1/2 dkg puha tea vaj, 16 dkg cukor, 12 dkg világos nádcukor, 1 teáskanál vaníliakivonat (házi), 2 tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 25 dkg zabpehely, 8 dkg mazsola, 10 dkg étcsokoládé, apróra vágva.

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tepsiket kibélelem sütőpapírral.
A puha vajhoz hozzáadom a kétféle cukrot és a vanília kivonatot, majd habosra keverem. Egyesével hozzáadom a tojásokat, fakanállal belekeverem a szódabikarbónás lisztet. A masszába kézzel beleforgatom a zabpelyhet, a mazsolát és a csokidarabokat.
A masszából evőkanálnyi kupacokat halmozok a tepsibe, 12 darabot egy sütőlapra. Vigyázz, nagyon megnő!
15 perc alatt készre sütöm, rácson hagyom kihűlni, utána mehet a fémdobozba.

Vigyázat, nagyon fogy ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése