2012. november 25., vasárnap

Almás süti - speciálisan


Mai napi meglepetés bulinkra készülnöm kellett speciális desszerttel is, ugyanis a vendégek között volt cukor- illetve gluténmentes diétás is.

Cukroskatánál találtam meg az igazi receptet, pont kapóra jött, minden volt itthon hozzá, sőt, tojásfehérjéim már kezdenek kibuggyanni a mélyhűtőből.

Elkészítése nem igényel nagy tudást, és gyorsan készen van.


Hozzávalók:
2 nagy alma (starking, jonathan), 4 evőkanál nyírfacukor, 1 teáskanál fahéj, 5 tojásfehérje, 1 marék darált dió.

Az almákat megpucolom és kockákra vágom, majd 2 evőkanál nyírfacukorral és a fahéjjal megpárolom. Közben a tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verem, majd beledolgozom a darált diót.
A megpárolt almákat hőálló formába teszem és rákanalazom a tojásfehérje habot.
Előmelegített 180 fokos sütőben megsütöm. Akkor jó, ha a hab már szépen meg van pirulva.

1 megjegyzés: