Vikinél találtam ezt a jó kis gyors ebédnek valót.
Ahogyan
Viki is írta, egy az egyben Uncle Benses üveges szószra hasonlít, és
hát bevallom, én azt nagyon szeretem, csak azért nem veszem, mert nem
veszek előre elkészített ételeket.
Mivel
az üveges verziót szerintem 10 éve csináltam utoljára, így nem
emlékszem, hogy mennyi ideig tart az elkészítése, az biztos, hogy ebből
40 perccel a kezdés után már ettem. Ez az idő a rizs elkészítésére is
elég volt!
A megadott mennyiségből 4 adag jön ki, nekünk ez két napra ebédünk lesz.
Hozzávalók:
50
dkg csirkemell kockákra vágva, 1 sárgarépa, 2 kalifornia paprika, 1
kicsi sűrített paradicsom, 1 fej vöröshagyma, diónyi gyömbér, 2 evőkanál
olaj, 1 ananász konzerv, 1 evőkanál keményítő, kevés víz.
A
vöröshagymát felaprítom és a felhevített olajon megpárolom. A
sárgarépát megtisztítom, sajtreszelőn lereszelem és a hagymához adva
együtt tovább párolom őket. 2-3 perc után a csirkemellet is hozzáadom,
fehéredésig kevergetem.
A paradicsom
sűrítményt hozzáadom, 2-3 percig pirítom, amíg elveszíti a savanykás
ízét. A kis kockákra vágott paprikákat és ananászokat beleöntöm, az
ananász levével együtt. A gyömbért megtisztítom és belereszelem.
Néhány percig együtt főzöm őket, sózom.
A keményítőt csomómentesre keverem és besűrítem vele a húst.
1-2 percet még főzöm őket együtt, majd párolt rizzsel tálalom.
Viszlát Benbácsi :-))))
VálaszTörlés