2012. november 2., péntek

Kelbimbós-pórés csirkemell



Mondtam már, hogy rajongásig szeretem a kelbimbót??? Ehhez képest hány kelbimbós leves található a blogomon??? :(
Igen, jól sejtitek, nulla. Nem értem, hogy miért. 
Örültem, amikor a novemberi Kifőztük magazinban szembejött velem ez a recept, mert így gyorsan pótolhattam kicsit ezt a hiányosságomat :)

Hozzávalók:
1 csirkemell, fél póréhagyma, 25dkg kelbimbó, 2dl tejszín, 1-2 evőkanál olaj, majoranna, 1 hegyes csípős paprika, őrölt kömény, só, bors.

A csirkemellet félbevágom lapjában, forró olajon átsütöm mindét oldalát. Kiszedem egy tányérra és a visszamaradó zsiradékon megpárolom a megtisztított felkarikázott póréhagymát. Ráteszem a húst és a kelbimbókat (eredeti recept szerint a kelbimbót nyersen kell belerakni, azonban én 3 percet főztem sós vízben előtte), felöntöm tejszínnel és fűszerezem. Lassú tűzön összefőzöm.
Párolt rizzsel tálalom.

Nekem másnap ízlett a legjobban!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a recept, Borival imádjuk a kelbimbót. És bár kis családunk férfiasabb fele annyira nem rajong érte, szerintem hamarosan az asztalunkra kerül.

    Szép hétvégét!
    Bettus

    VálaszTörlés
  2. Szia Bettus!

    Nincs összefőve, tehát a fiúk félre is tolhatják, csak a húst és a szószt egyék ;) ... legalább több marad Nektek :)

    Szép hétvégét
    Hugi

    VálaszTörlés