2011. december 29., csütörtök
Zserbó bonbon
Ismételten egy a karácsonyi ajándékaink közül. A Nők Lapja decemberi számában találtam Ugrai-Nagy Tünde ajánlatai között.
Darabolsz, keversz, csokizol, hűtesz és kész is :) Mi kell több a karácsonyi nagy hajtásban?
Hozzávalók kb 15db bonbonhoz:
10dkg darált dió, 1 evőkanál baracklekvár, 1 teáskanál méz, 2 teáskanál aszalt sárgabarack apróra vágva.
10dkg étcsoki a mártáshoz, kevés étolaj.
A hozzávalókat összekeverem. Az étcsokit az olajjal együtt gőz fölött megolvasztom, majd a szilikon formát kétszer kikenem. A kenések között hűtőbe rakom dermedni.
Amikor a második réteg megkötött, megtöltöm a diós töltelékkel, megint hűtőbe rakom dermedni.
Amikor kész, lezárom olvasztott csokival.
Ajándékozásig hűtőben tárolom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése