2012. január 8., vasárnap
Amerikai rántott csirke
Mostanában sokat időztem Gabojszánál, így fel fog tűnni onnan egy pár dolog. Tetszik blogja sokszínűsége, merészsége. Ez a recept az egyszerűségével fogott meg, valamint vágytam valami régi ízre új köntösben. A régi íz a rántott csirkecomb - új köntös: cordon blue formájában sütőben. Nyammm...
Ezt a receptet picit tovább fogom alakítani, kukoricapehely és sajt keveréke lesz a panír utolsó lépése.
Hozzávalók:
8 csirke felső comb, sajt, sonka, vaj, liszt, tojás, prézli.
A csirkecombokat kicsontozom (kicsontoztatom Életem Értelmével), sózom borsozom. Bekapcsolom a sütőt, 200 fokra melegítem és addig összerakom a húst sütésre készen.
A kicsontozott húst megtöltöm a sonkával és sajttal, majd hústűvel összetűzöm, majd bepanírozom. Kivajazott tálba rakosgatom őket és olvasztott vajjal meglocsolom és a sütőben 30-35 perc alatt ropogósra sütöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hmmm...a kukorica és sajt keveréke nagyon jó ötlet! Mostanában egyre gyakrabban panírozok én is durvára tört natúr kukoricapehelybe.
VálaszTörlésA dicséretet köszönöm, ami megtetszik, csak vidd nyugodtan, aztán meg áruld el, hogy sikerült:-)
Szia Gabojsza!
VálaszTörlésTermészetesen látni fogod, hogy mi hogyan sikerült...
Talán ma este még a csicseriborsó is elkészül Actifry-ban. .)