2012. január 8., vasárnap

Amerikai rántott csirke



Mostanában sokat időztem Gabojszánál, így fel fog tűnni onnan egy pár dolog. Tetszik blogja sokszínűsége, merészsége. Ez a recept az egyszerűségével fogott meg, valamint vágytam valami régi ízre új köntösben. A régi íz a rántott csirkecomb - új köntös: cordon blue formájában sütőben. Nyammm...
Ezt a receptet picit tovább fogom alakítani, kukoricapehely és sajt keveréke lesz a panír utolsó lépése.


Hozzávalók:
8 csirke felső comb, sajt, sonka, vaj, liszt, tojás, prézli.

A csirkecombokat kicsontozom (kicsontoztatom Életem Értelmével), sózom borsozom. Bekapcsolom a sütőt, 200 fokra melegítem és addig összerakom a húst sütésre készen.
A kicsontozott húst megtöltöm a sonkával és sajttal, majd hústűvel összetűzöm, majd bepanírozom. Kivajazott tálba rakosgatom őket és olvasztott vajjal meglocsolom és a sütőben 30-35 perc alatt ropogósra sütöm.

2 megjegyzés:

  1. Hmmm...a kukorica és sajt keveréke nagyon jó ötlet! Mostanában egyre gyakrabban panírozok én is durvára tört natúr kukoricapehelybe.
    A dicséretet köszönöm, ami megtetszik, csak vidd nyugodtan, aztán meg áruld el, hogy sikerült:-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Gabojsza!
    Természetesen látni fogod, hogy mi hogyan sikerült...
    Talán ma este még a csicseriborsó is elkészül Actifry-ban. .)

    VálaszTörlés