2011. december 29., csütörtök

Bounty gombóc



A karácsonyi bonbonok közül való. Nem csináltunk idén sokat, de amit elkészítettünk, az ütős volt!
Ismételten DoctorPepper gyűjteményéből garázdálkodtam, azt hiszem visszajáró vendég leszek, szerintem Ti is nézzetek el oda, ha még nem jártatok volna arra :))

Hozzávalók 50db gombóchoz:
1dl víz, 17dkg porcukor, 1cs vaníliás cukor, 12,5dkg vaj, 17dkg kókuszreszelék, 14dkg tejpor.
A vízből és a cukrokból szirupot főzök, majd hozzáadom a vajat. Ha langyosra hűlt hozzáadom a kókuszreszeléket és a tejport. Berakom a hűtőbe, hogy összeálljon. Ezután egyforma golyókat formázok belőle, visszarakom a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap csokit olvasztottam és fogpiszkálóra szúrva beleforgattam a golyókat. A becsokizott gombócokat száradásig hungarocellbe vagy bármi más állványba szúrjuk. Mivel nem találtam hungarocellt, így egy fel nem használt szalma koszorúba szúrtam a kész bonbonokat. Tökéletesen megfelelt :)



Ajándékozásig hűtőben tárolom.

1 megjegyzés:

  1. Szuperül néz ki. Tessék majd látogatni minket is, Andi ma nagyon hasonlót csinált:)

    VálaszTörlés