2010. június 9., szerda

Mézes-mustáros csirkemell sóágyon sült újburgonyával




Ez az ebédünk úgy született meg, hogy megláttam Limaránál a sóágyon sült újkrumplit, és e mellé szerettem volna valami egyszerű, de finom husit. Ami persze azért ezekre a meleg napokra ne legyen nehéz. Végül a hús két napi étkünk lett, csak másképp tálalva.

Mézes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:
egy egész csirkemell, 2 kanál méz, 1 kanál dijoni mustár, 2 kanál mustár, só, bors, rozmaring, pici olíva olaj.

A csirkemellet szeletekre vágom, klopfolom, majd a többi hozzávalóból kevert szószba pácolom. Nekem egy órát állt csupán a pácban, de tökéletes volt az íze a húsnak ennyi idő után is. Grilleztem, majd tálaltam.


Sóágyon sült újburgonya:
Cserépedénybe (én pataki tálba) nagy szemű sót szórok, majd rá friss rozmaringlevél, majd mehet rá a megmosott újkrumpli. Nagyjából 40 percet sütöttem 180-200 fokon. isteni ropogós krumpli lesz belőle. Olívával is meg lehet locsolni a végén, nekem azonban most elfogyott.





A képeken még látható egy harmadik finomság is. Ez csupán csirkemáj baconbe tekerve. Nagyon szép máj volt a hentesnél, így vettem magamnak egy kis adagot, és ezt is megsütöttem hozzá. Párom ezt nem szereti, de azért beleharapott Ő is. Azt mondta, ha szeretné a májat, akkor isteni is lenne :))))

1 megjegyzés: