2010. június 16., szerda

Eperföldön jártam


Nemrég írtam, hogy nem igazán sikerült idén sok epres ételt főznöm. Hááát, mit mondjak? Az utóbbi egy hétben belehúztam :))

Elzarándokoltunk egy eperföldre, ahol az első nap, a reggel nyolc órakor már 29 fokot mutató hőmérő ellenére is másfél óra alatt szedtünk 8 kilót, majd két nap múlva, akkor már enyhébb hőmérsékletben ugyan, de nagyobb kedvvel, szedtünk még 10 és fél kilót.

Ezekből született összesen 33 üveg lekvár (ISTENI); 2liter eperleves; 2 kiló gurulós eper a mélyhűtőbe, egy eprespite, és sok-sok vitamin a szervezetünkbe.
A lekvárfőzést anyummal csináltuk közösen, de mindig volt kiegészítő segítségünk, első nap párom és apukám, a második nekifutásra pedig a keresztfiam.

Az eperföldeken nagyon egyszerűen tudunk sok epret jóval olcsóbban szedni, mindenkinek tudom javasolni. Vannak azonban bosszantó dolgok, amiket nem értek. Ha már valaki veszi arra a fáradtságot, hogy elmegy, és szed magának epret, akkor miért tépi le a teljesen éretlen epreket, amiket aztán eldob, miért szemetel egy ilyen helyen? Nagyon sok ásványvizes palack, sörös doboz, zacskók az eperbokrok tövében. Az utcán is rosszul vagyok ettől, na meg a pillantásoktól is, amikor felveszem a szemetet, és furán néznek rám. Itt most csak azért nem álltam neki összeszedni a szemetet, mert a melegben energiám nem volt rá, valamint a sok hajolgatástól már annyira fájta lábam, hogy másnap szenvedés volt minden mozdulat :) Látszik, hogy nincsenek edzéseim nyáron! ;)

Hoztam képeket, aztán szép lassan az említett recepteket is megosztom külön post formájában.
















1 megjegyzés:

  1. Nem semmi mennyiség az tuti!Bárcsak én is beletottyanhatnék egy ilyen eper-fürdőbe!

    VálaszTörlés