2013. április 7., vasárnap

Túróval töltött karaj



Igazi tavaszi üde finomság következik. Könnyen elkészül, melegen és hidegen is finom, változatos a mellé adható köret.

Hozzávalók: 80 dkg kicsontozott karaj, 20 dkg túró, 3-4 db újhagyma, 1 tojás, só, bors.

A karajt téglalap alakúra felvágom (én: felvágatom a hentessel ;) ), mindkét oldalát sózom és borsozom.
A túrót kikeverem a tojással, a karikákra vágott újhagymával és fűszerezem.
Megkenem a a karaj belsejét majd feltekerem és madzaggal megkötözöm.
Kívülről olívaolajjal megkenem és mehet a 200 fokos előmelegített sütőbe. Nagyjából másfél órát sütöm.

Mi most főtt-sült krumplival ettük, holnapi ebédünk pürével és salátával lesz tálalva.

Forrás: Nők Lapja Konyha 2013. április Vrábel Kriszta blokkja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése