2013. április 1., hétfő

Ricotta golyók





Hidegtálra kerestünk kiegészítőket a saláták és húsok mellé és Vrábel Kriszta Dolce Vita Magyarországon c. könyvében találtuk meg ezeket a kis falatnyi gombócokat.

Kicsit átalakítottuk, lévén az itthoni készletekhez is igazodtunk, de nem bántuk meg.

Hozzávalók kb. 16 darabhoz, persze a gombócok méretétől is függ:
25 dkg ricotta, 6 szelet olasz szalámi, spenótos pesztó kb. 2 evőkanálnyi, paradicsomos pesztó kb. 2 evőkanálnyi.

A ricottát háromfelé osztom.
1. Az első adagba belekeverem az apróra szeletelt olasz szalámit, a második adagba a spenótos pesztót, a harmadik adagba pedig a paradicsomos pesztót.
Kis gombócokat formálok belőle, mehet  a hűtőbe kicsit összeállni.

Fontos! A hozzávalók tetszés szerint változtathatók. Az eredeti receptben az összetevők aszalt paradicsom, olasz szalámi és fokhagyma-rozmaring volt. A mennyiségeket is alakítsátok a saját ízlésetekre, hiszen nem mindegy a hozzávalók minőségétől és elkészítésétől. 

1 megjegyzés: