Sokszor szembejött már velem ez a torta, és hát mikor próbáljam ki? Persze, hogy húsvétkor :) Szepyke receptje fogott meg a legjobban, így ezt készítettem el ma.
Olyan receptet akartam keresni, amibe kevés liszt kell, mert glutén érzékeny vendégem is volt ma, kezdjük kisebb liszt igényű recepttel. A hozzávalóknál leírom a gluténmentes és a lisztes verziót is természetesen.
Hozzávalók:
25 dkg cukor (nálam most nyírfa cukor), 4 tojás, 3 dl olaj, 40 dkg reszelt sárgarépa, 30 dkg liszt (gluténmentes verzióban: 20 dkg rizsliszt, 20 dkg kukoricaliszt), 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál fahéj.
A cukrot, a tojásokat és az olajat habosra keverem. Beledolgozom a reszelt sárgarépát, majd a többi hozzávalót is.
Muffin formákba kanalazom és 180 fokos sütőben megsütöm. Nekem nagyjából 20 perc alatt sültek meg, de egy muffinnál nem nehéz meghatározni, hogy mikor van kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése