2012. május 24., csütörtök

Az örök klasszikus - sajtos-tejfölös hús


Balázs kollégám anyukája tipikus fiús anyuka, húst kell csinálnia hússal. Egy hete is ilyet csomagolt kedves kollégámnak, amivel eszembe is juttatta az általam már elfelejtett örök klasszikust. Sietős estéken összedobható, amíg az ember lánya elmosogat, várjuk a mosógép lejártát, és még zuhanyozni is van időnk, mire megsül. 

Hozzávalók:
60dkg karaj vagy tarja, só, bors, 3dl tejföl, 20dkg trappista, tej, fokhagyma.

A hússzeleteket kiklopfolom majd fokhagymás tejbe beáztatom 20-30 percre.
A sütőt 170 fokra előmelegítem. Ezután sózom és kiolajozott tepsibe rakom a szeleteket, megkenem tejföllel és rászórom a sajtot. Alufóliával letakarom a tepsit, az előmelegített sütőbe rakom. Kb. 30 percet sütöm fólia alatt, majd 180 fokon tovább sütöm, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Mi petrezselymes újburgonyával ettük, de szerintem ez remek lehet pürével is.
Csirkemellel is megcsinálható, annak is jót tesz a fokhagymás tejben áztatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése