2012. május 11., péntek

Citromos pulykanyárs/pulykafasírt grillen


 Sütögettünk május elsején, és a megszokott mustáros pácolt csirkén és natúr csirkemellen kívül akartunk valami újdonságot is. Ismét a GoodFoodban találtam egy jó megoldást. 
Azoknak ajánlom, akik szeretik az újdonságokat. A vendégek közül nem jött be mindenkinek, de szerintem ezt az ízvilágot is meg kell szokni.

Hozzávalók:
1kg darált pulykahús, maroknyi kakukkfű felaprítva, maréknyi petrezselyem felaprítva, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej mogyoróhagyma, 1/2 piros húsú paprika apró kockákra vágva, 1/2 piros chili kimagozva apró kockákra vágva, 1 tojás, 1 citrom lereszelt héja.

A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. Hagyjuk egy órát állni, majd amikor a tűz már megfelelő hőmérsékleten van, húzzunk fémnyársra egy kis maréknyi masszát. Nekünk eléggé csúszott, nem akart rajta maradni, így a fasírt formánál maradtunk.
Süssük 8-10 percig, egy fordítással. 

Citromgerezdekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése