Sütögettünk május elsején, és a megszokott mustáros pácolt csirkén és natúr csirkemellen kívül akartunk valami újdonságot is. Ismét a GoodFoodban találtam egy jó megoldást.
Azoknak ajánlom, akik szeretik az újdonságokat. A vendégek közül nem jött be mindenkinek, de szerintem ezt az ízvilágot is meg kell szokni.
Hozzávalók:
1kg darált pulykahús, maroknyi kakukkfű felaprítva, maréknyi petrezselyem felaprítva, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej mogyoróhagyma, 1/2 piros húsú paprika apró kockákra vágva, 1/2 piros chili kimagozva apró kockákra vágva, 1 tojás, 1 citrom lereszelt héja.
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. Hagyjuk egy órát állni, majd amikor a tűz már megfelelő hőmérsékleten van, húzzunk fémnyársra egy kis maréknyi masszát. Nekünk eléggé csúszott, nem akart rajta maradni, így a fasírt formánál maradtunk.
Süssük 8-10 percig, egy fordítással.
Citromgerezdekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése