2012. január 22., vasárnap

Harcsapaprikás


A heti hal adagunkat most kicsit magyarosra csináltam. A kolléganőm hozott be a héten magában ebédre harcsapaprikást és ez eszembe juttatta, hogy az afrikai harcsafilét nem csak sütni lehet, hanem szószosan is jó lesz. Kóstolgatás közben beugrott, hogy ebbe még egy kis gomba is mehetne, akkor már kicsit bakonyis lesz.

Hozzávalók 2 személyre:
1 szelet nyúzott afrikai harcsafilé (kb. 40dkg), 1 fej hagyma, só, bors, darált paprika, tejföl (kb. 2dl), keményítő, olíva olaj.

A harcsát centis kockákra vágom. Az olajon megfuttatott hagymát pirospaprikával hintem, a harcsát rárakom, megpirítom, sózom, borsozom majd kevés vízzel felöntöm, és a darált paprikával ízesítem még. Takaréklángra rakom, és fedő alatt puhára főzöm.
Amikor megpuhult, a tejfölt a keményítővel csomómentesre keverem, majd ezzel behabarom a paprikást. Aki hígabb szafttal szereti, az a keményítőt kihagyhatja belőle, én szeretem a sűrű szaftot a paprikásokon.

Galuskával, tésztával tálalom.


3 megjegyzés:

  1. Milyen jó, hogy eszembe juttattad! Én is beiktatom a heti menünkbe.
    Köszönjük!;-)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy segíthettem, ezért is raktam fel, mert ez is egy olyan étel, amihez mindenkinek van otthon valami, és még gyors is.
    Ezek szerint mindenki megeszi Nálatok a halat :)
    Várom a Te verziódat ebből :)))
    Üdv, Hugi

    VálaszTörlés
  3. Nyam-nyam...jól néz ki a harcsapaprikás!:-) Én is csinálok valamikor!
    Vár rád valami, nálam!:-)
    Puszi

    VálaszTörlés