2011. június 26., vasárnap
Hasselback burgonya
Újra olvasgattam a blogokat, és Illés Krisztikénél bukkantam erre a köretre. A hűtőben már pácolódtak a mustáros pácba rakott csirkecomb filé, és arra gondoltam, hogy kipróbálom hozzá ezt a köretet. Volt itthon hozzá minden, és gyorsan meg lehetett csinálni, így kipróbáltam.
Hozzávalók:
8-10 db közepes méretű újburgonya, olíva olaj, bármilyen fűszer, ami illik a krumplihoz, nálam most só, bors, és rozmaring.
A burgonyákat alaposan megtisztítottam, majd egy evőkanálba helyezve bevágdostam őket. Fontos, hogy ne vágjuk túl mélyen, és épp ezért jó, ha minél mélyebb az evőkanál, mert a forgatásnál túl könnyen szétszakadhat a bevágott rész. Ezután beleraktam egy cserépedénybe őket, fűszereztem, olívával meglocsoltam, és lefedve a hússal együtt a sütőbe tettem. 180-200 fokon kb. másfél órát sütöttem. 30 perc után megforgattam a krumplikat. 15-20 percet fólia nélkül sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Csodásak lettek
VálaszTörlésKipróbáltuk. Isteni finom! Köszi az ötletet!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon örülök. Remélem más recepteket is ki fogsz próbálni, és jók lesznek :)
Üdv, Hugi