2015. január 7., szerda

Nyers csokis banántorta



Beni 1. születésnapjára készült. Nem vagyok megrögzött cukor és liszt kerülő, azonban amikor neki készítek ételeket, igyekszem ezeket kerülni. Tudom, hogy fog cukros dolgokat kapni mindenhol, de úgy vagyok vele, hogy nem szoktatom rá, főleg nem ilyen pici korban.
Mivel magvakra már teszteltem és nem volt allergiás semmire, így nyugodt szívvel csináltam meg ezt a tortát.

Ami nagyon tetszett benne (az ízén túl), az az, hogy csak mindent be kell pakolni a késes aprítóba és nyomni a gombot. Ebben volt egy remek segítségem is: BENI :)))
Kaptunk egy nagyon jó kis Bosch aprítót anyósomtól (mindig eltalálja ezeket a gépeket, nem is értem), imádja a kis kezével nyomni a tetejét a kisfiam.


A torta hozzávalói:
eszközigény: késes aprító, 10 cm-es tortaforma a recept szerint (én 16-osban csináltam)

A tortához:
1 csésze áztatott, lecsöpögtetett dió
1/2 csésze őrölt napraforgómag (őrlés előtt beáztattam)
1/3 csésze aszalt datolya áztatva, lecsöpögtetve
1 db érett banán
3 ek keserű kakaópor
2 ek kókuszolaj
1/2 tk őrölt fahéj
1 csipet himalája só
(a csésze 2,5dl)

A karamell réteghez:
7 szem aszalt datolya áztatva, lecsöpögtetve
csipet vanília por
2 ek kókuszolaj


1. Tedd a torta hozzávalóit a késes aprítóba és daráld addig, amíg krémes állaga nem lesz.
2. A kapcsos tortaformát kend ki pici kókuszolajjal majd öntsd bele a masszát és rakd a hűtőbe.
3. A karamell réteg hozzávalóit rakd a késes aprítóba, aprítsd addig, amíg krémes állaga nem lesz.
4. Kend rá a tortára és mehet vissza a hűtőbe. Minimum 1 órát állnia kell, mielőtt szeleteled, de minél több, annál jobb.
5. Opcionálisan lehet rá kakaóport szitálni, én ezt kihagytam, hiszen szülinapi tortának készült és azt vártuk, hogy beleborítja a kis buciját majd :) (jelentem, sikerült ;)



Forrás: Nyers és Egészséges Receptek 



6 megjegyzés: