2013. július 20., szombat

Testápoló tömbMég decemberben voltam egy Kence tanfolyamon, ahol ezt a receptet volt szerencsém kipróbálni. Mostanra fogyott el az ott készített tömböm, így tegnap este nekiálltam, és 10 perc alatt meg is volt a formába öntött testápolóm :)

Mivel fél éve használom ezt a testápolót, így vannak tapasztalataim vele kapcsolatban már:
Nagyon finom ápolt érzete van tőle a bőrömnek, egyszerű a használata. Fontos azonban megemlíteni, hogy először furcsa, hogy nem egy lágy krémet kenünk a lábunkra. Meg kell ezt is szokni, azonban hamar átáll az ember, mint ahogy arra is, hogy a vegyszeres kozmetikumait szépen lecseréli vegyszermentesre, és mindezt nem drágábban, mint a vegyszeres verzióik. Mert hát lehet boltban is kapni vegyszermentes termékeket, de szerintem ezt kevés ember engedheti meg magának. Mondjuk szerintem nekem van egy kattanásom is, imádom ezeket a dolgokat magamnak megcsinálni :)


Jöjjön hát a roppant bonyolult recept:

Hozzávalók:
30 g méhviasz EZ MINDIG FIX (tisztítatlan lapocska, nálam most tömbben volt, azt reszeltem le), 25 g KEMÉNY OLAJ (kókuszzsír), 35 g LÁGY OLAJ (dió, olíva)

A méhviaszt apró darabokra tördelem, én most lereszeltem, és lassan gyöngyöző vízgőz felett felolvasztom, majd a kemény olajat beledolgozom úgy, hogy az is teljesen elolvadjon. Lehúzom a tűzről és a lágy olajjal összekeverem.

Szilikonformába öntöm a keveréket, tetszőleges illóolajat lehet beleönteni és megvárom, hogy megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése