2010. március 21., vasárnap

Az én kávézóm első sütije

Ezt a receptet még két-három éve találtam a nők lapja cafe valamelyik topicjában. Flapje rakta fel a receptet, ezúton is köszönöm neki.
Teljesen alaprecept, alap hozzávalókkal, és a végeredmény mennyei. Ahogy a linzertészta és az alma sülés közbeni nedvessége találkozik, édes pudingszerű massza lesz a torta alján. Hmmm...
Igazi kávézós süti, egy finom tejeskávéval, nagy beszélgetések kitűnő kísérője. Ha majd egyszer megnyitjuk az álomkávézónkat... akkor ez lesz a nyitó sütemény. Ezt mindenkinek meg kell kóstolnia.

Holland almatorta

Hozzávalók:

  • 30dkg liszt
  • 3/4 cs sütőpor
  • 20dkg vaj
  • 16dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 4-5 szem alma
  • fahéj, barnacukor, fél citrom leve

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a cukrokat és a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat, és hozzáadjuk az elkevert tojás 3/4-ét. Egyneművé gyúrjuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe rakjuk.
A pihentetés után egy vajjal kikent, és liszttel meghintett 18cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a tészta 4/5-ét úgy, hogy két-három centis pereme legyen. Majd a felkockázott és ízesített almákat belerakjuk, és a kimaradt tésztából rácsokat formázunk rá. A maradék tojással megkenjük a tetejét. Gyönyörű piros színt ad a tésztának.

Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük.


Ez volt a mai ebédünk megkoronázása, finom meleg habos tejeskávéval és egy kiadós dumcsizással.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése