Isteni, könnyű, páratlan, nem tudom abbahagyni...
Nagyjából ez mind jellemzi ezt a finomságot. Vrábel Krisztától csentem, mint már oly sok mindent. A neve garancia arra, hogy nem fogsz vele bakot lőni :)
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (74%-ost használtam), 2 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 3 dkg vaj, 3 evőkanál cukor, frissen reszelt gyömbér
Először kis fazékban vizet teszek oda melegedni. Fém edénybe kimérem az összedarabolt csokit és a vajat, majd a gyöngyöző víz fölött felolvasztom őket, majd jól kikeverem.
Ezalatt a tojássárgákat alaposan kikeverem (géppel) a cukorral. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem.
Amikor a csoki már langyosra hűlt, összedolgozom a tojásos keverékkel, hozzáadom a lereszelt gyömbért, majd óvatosan belekeverem a tojásfehérje habot.
Ezután poharakba szedem és hűtőbe teszem 2-3 órára.
Mi most szentségtörő módon tejszínhabot tettünk rá, de anélkül is isteni!
Forrás: fozzunkolaszul.blogspot.com