2010. január 31., vasárnap

az első...

Régóta szerettem volna blogot indítani, DE... sok-sok olyan ok volt, amiért nem indítottam...
Az első, és legfontosabb, soha nem ugrott be semmi olyan cím ennek az oldalnak, amivel el mertem volna kezdeni... olyan cím, ami engem tükröz valójában... holott, szinte mióta enni tudok, ez az egy szó, ez a számomra fogalom számba menő szó végig kísérte az életem... a nagypapám csinált először nekem ilyet... mióta Ő nincs, azóta én csinálom meg magamnak, még pedig olyan napokon, amikor kicsit összejön minden, kicsit elegem van a világból, és amikor nagyon fáradt vagyok, de nem utolsó sorban akkor, ha egyedül vagyok itthon :))) a tényleges receptnél rájöttök, hogy ez utóbbi miért ;) Aztán ma, ebben az eszement nagy havazásban hajtottunk haza Petivel az M0-áson, előtte Szegedről vergődtük fel magunkat a szűzkezek nagy részével, és megszólaltam: MEG VAN A BLOGOM CÍME, MI MÁS LEHET: PAPAZSÍROSKENYÉR???

a második ok, amiért nem indítottam még el, mivel féltem. Féltem attól, hogy én ehhez nem vagyok elég, számos olyan blog lebegett a szemem előtt, amik számomra etalonok. Végül rájöttem, hogy ha az enyém nem is lesz etalon értékű mások szeme előtt, attól még nekem ez lesz az én saját blogom. És miközben olvasgatva tanulom a többiek blogjáról a hasznos dolgokat, az enyém is fejlődik majd.

A harmadik ok, nos, kissé bosszantó és sajnos a jellememből adódik... Feledékeny vagyok :)))
Ma is, tornáról hazajőve, kitaláltuk Petivel, hogy akkor mi most főzünk tejszínes csirkemellet... na persze ilyet bárki tud, én is, hisz jó 6-7 éve főzök, főztem is már ilyet többször is, de mióta bele lendültem a blogok olvasásába, mindig kipróbálom mások receptjeit, múlt hónapban is így tettem, viszont nem jegyeztem fel, hogy honnan is csináltam, így most jó egy órán keresztül kerestük ketten... Ezek után viszont, sejtitek, meg lesz, hisz amit főzök, felrakom ide :)

A főzés terén nem vagyok kreatív, sok saját receptet itt nem fogtok találni, inkább amolyan gyűjtő oldal lesz ez, a kedvenceimmel, és a számomra tetszetős receptekkel mások oldaláról, újságokból, és persze anyukám receptjei.

A névadó "étel" receptjét szerdán teszem fel, amikor lehet is róla képet csinálni, hogy látszódjon is.